Izrada web stranica naša je strast više od 11 godina. Djelujemo na području grada Varaždina te na području okolnih gradova.

Pratimo najnovije trendove izrade web stranica, a jedan od njih je svakako responzivni dizajn. Što su to responzivne web stranice? Stranice su responzivne (eng. responsive) ako se prilagođavaju veličini ekrana za stolno računalo, prijenosno računalo, mobitel, tablet i sl. Tableti i mobiteli postaju sve korišteniji, čine preko 40% posjeta web stranicama, stoga je jako važno pružiti tim posjetiteljima dizajn i informacije prilagođene njihovom mobilnom uređaju.

Ako nemate stranicu prilagođenu mobilnim uređajima, posjetitelji će odlaziti s web stranice zbog velikih poteškoća s kretanjem po stranici, čitanjem i pronalaskom informacija koje trebaju. Osim o responzivnosti web stranica, brinemo i o brzini web stranica na mobilnim uređajima, što je također jedan od važnih faktora koji pridonose boljem korisničkom iskustvu.

Kako provjeriti ako je Vaša web stranica responzivna?

Google nudi besplatan alat za provjeru responzivnosti web stranica (tzv. “Mobile friendly” web stranice). Nalazi se na sljedećem linku i sami jednostavno možete provjeriti responzivnost željene web stranice: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Važna pravila kojih se treba držati prilikom izrade responzivne ili mobilne verzije Vaše web stranice prema Gooogleovim uputama su:

  • tekst na web stranici ne smije biti presitan za čitanje
  • web stranica ne smije biti šira od ekrana mobilnog uređaja
  • web linkovi ne smiju biti preblizu jedan drugom
  • web stranica se mora jako brzo učitavati (PageSpeed Insight)
  • u nekim slučajevima mora biti definiran viewport meta tag (Configure the Viewport)

Budite u korak s vremenom i bolji od konkurencije

Danas se sve više web stranica prilagođava za prikaz na mobilnim uređajima jer se to naravno pozitivno reflektira i na pozicije Vaših ključnih riječi na Googleu. Još sredinom 2012. godine Google je objavio članak gdje preporučuje responzivnu prilagodbu web stranica, a 21. travnja 2015. godine Google je promijenio način rangiranja web stranica! Ako imate web stranicu, a još je niste optimizirali za mobilne uređaje, lako je moguće da ste zbog toga izgubili veliku količinu organskog prometa na web stranici. Slijedi navedeni citat iz 2015. godine:

Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results. – Google

Po čemu se razlikujemo od drugih?

Detaljno smo analizirali svoj način rada i usporedili ga s većinom konkurencije te došli do zanimljivih zaključaka koje možete pročitati na stranici “O nama”.

Istaknute reference